1. Гъбена крем супа:
2 малки глави лук
500 гр пресни гъби
1 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
150 гр сметана
2 яйца
1) Запържвате лука
2) Добявате гъбите и ги бъркате интензивно, докато се запържат и те
3) Слагате 2 с.л. брашно
4) Наливате 1 л вода
5) Варите 30 мин
6) Разбивате яйцата със сметаната
7) Пасирате сварената смес
8) Изравнявате температурата на застройката с тази на супата и смесвате бъркайки интензивно
9) Сервирайте с малко черен пипер и крутони или препечен хляб
2. Задушени пресни картофи с чесън и копър:
пресни картофи
малко зехтин
чесън
копър
1) Остържете люспите на картофите (по-вкусно е да не белете пресните картофи)
2) Сварете ги
3) Прехвърлете сваренете картофи в тиган и ги запържете леко
4) Добавете чесъна
5) Преди да свалите тигана от котлона добавете копъра
3. Пастет от тиквички:
2 тиквички
200 гр извара
пресен чесън
магданоз
1) Нарежете тиквичките на половина и след това половините нарежете на четвъртинки
2) Сварете тиквичките (сваряват се по-бързо от картофи)
3) Извадете парчетата тиквички от водата и ги поставете в съда за пасиране
4) Сложете изварата и нарязаните магданоз и чесън
5) Пасирайте до получаване на пастет
петък, май 02, 2008
1 вкусна вечер без месо
Засадено от Des в 9:32 сл.об.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
1 коментар:
brawaaaaas
mn iako izglejduwa
kat de domaknuwam pri tebi ja iskam da mi sgotvuvash
ai
xx
lanithka
Публикуване на коментар