понеделник, декември 05, 2005

НБ

В НБ едниственият безкрайно любезен и усмихнат работник днес бе портиера - охрана. Чието ведро настроение неумираше, въпреки преминването на всички читатели покрай него.

Докато всички работнички в самата библиотека са намръщени стари лелки, накиприли се като за комунистически банкет, които ти се карат, гледат те намръщено и те оставят да се справиш сам, дори и с техните задължения.

Единствената отстъпка, която получих без молба за помощ, беше от дежурната в отдел "Карти и графики", която ми позволи да използвам една книга 2 минути след крайния час за получаване на литература, в техният отдел.

Повечето от работничките се сменят през половин час, за да висят в ужасното кафене, където както сама се убедих прекарват по-голямата част от деня си. Лелката на тоалетната, която (тоалетната) по принцип беше усъвременена и ремонтирана явно скоро, гледаше К1 на малко синьо-бяло TV и хич не я интересуваше хигиената на кабинките. Стотинките (10ст) трябваше по нейно нареждане и без надзора и по изпълнението да оставя в една чинийка от сладки.

........................................

Все пак след 4 часа вече прекарани между книгите мога да кажа, че си починах добре. Тишината на библиотеката е подходящо място за успокояване. Вземаш някоя интересна книга, стига да си любител на четенето на книги, ако не си то имаш под ръка достатъчно албуми със снимки, нови списания и други интересни прочетни неща, с които можеш да разнообразиш деня си.

Знам, че работиш от сутрин до мрак, но ако не си зает в събота и навън е студено ( и неможеш да се отдадеш на зимни спортове), а неискаш да си стоиш у вас или в шумната стая в Стеудентски град, Библиотеката е там, до Софийския, в същата сграда, в която е и Cool House Библиотеката, и те очаква. :))))

3 коментара:

аум каза...

Deng-deng, deng-deng, piupiu-piupiu

аум каза...

hubavo li ti e sq :P

Des каза...

DA!!! :D