неделя, януари 24, 2010

Студено и прекрасно

1) Въздишам много по Хелзинки и Финландия, като цяло. Дори имам една седмица време, в което да реша и да се запиша на курса по фински. Има 16 падежа в този език, представете си с каква антикварна стойност е, а имайки предвид, че сигурно го говорят около 7-8 милиона души, на търг би бил продаден скъпо ;)))

2) Картичката за Коледа, която са получили от софтуерния отдел в офиса - сгушена къщурка в снега, светят два малки прозореца, и от комина излиза пушек, наоколо всичко е бяло, включително и елхичката. Прекрасна топла идилия сред големия студ.

3) Тази картичка ме накара да поискам да изкарам своята 'Коледа' в къщи. Тази Коледа я изкарах в пътешестване и нямах време да се насладя на топлата подготовка на вкусни неща и големият сън на топло. За това посветих този си уикенд на готвенето и сънят :). Направих сладки и солени неща и спах супер много, чувствам се точно като в собствената си топла къщичка сред големия мраз и поради което се чувствам прекрасно! :) Още повече, че бях посетена вчера и от човека, на който напоследък мога да сложа псевдонима 'Приятно изкарване'. :))

4) Ако е все още студено, то задължително следващия уикенд мисля да го изкарам обикаляйки из града, като турист. Защото след този затворен уикенд имам нужда да по ходя на студа :)

5) Пропуснах да отбележа, че на 21ви януари започна зодия Водолей :)))

6) В планът 'студено и прекрасно' се включва и късото постригване на косата ми, коеото мисля да осъществя съвсем скоро. 'Всичко е в главата', все пак, за това и най-лесния начин да повдигнете настроението си е да отидите на фризьор ;).

1 коментар:

Анонимен каза...

Радвам се да те видя тук толкова и така хубаво освежена.

Всичко е в главата! Трябва един друг да си го напомняме, винаги когато някой измежду нас овеси носа :-)