четвъртък, май 10, 2007

If you want to be rich, you’ve got to be a bitch

Или 101 неосъзнати грешки, с които жените провалят кариерата си. Или Добрите момичета не стават шефове.
Израстването в кариерата действа пристрастяващо сочат наблюденията ми, не и опитът.

Не разбирам защо са всички тези пропагандни материали за израстване в йерархията. Мога само да предполагам, че тяхната цел е работниците да дават максималното от себе си по време на работа, да ползват по-малко почивки и други.
На мен лично тези материали не ми допадат особено, може би защото са написани с предназначение най-вече за американски читатели.
Трябва да проверя дали има наръчници как да използваш максимално разпускащо и приятно свободното си време, че покрай цялото това гонене на повишение може и да забравиш кое как се прави.
Не разбирам защо някои хора толкова настървено преследват повишение. Повече пари!? Но и повече отговорности, най-често повече стрес и по-малко свободно време.
Преди бях на мнение, че не израстването в позициите на работа е по-добре, а по-скоро финансовото повишение в следствие на това, че си опитен и добър работник, например. Но трябва да призная, че от както приех повишението си установих, че ако наистина харесваш това, което вършиш и считаш, че ще успееш да се справиш с новата позиция, то няма от какво да се опасяваш, защото личният ти живот остава непокътнат, а този на работа е такъв какъвто сам си го направиш. :)

Няма коментари: